Τηλέφωνο. 0030 210 66 14 140
Κινητό. 0030 6944 370 415
Email: info(at)drlouloudis.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μετά από ένα έντονο κρύωμα, στην πρώτη βουτιά, ένιωσα ένα δυνατό πόνο στο μέσα μέρος του φρυδιού, πάνω από το δεξί μου μάτι και βγαίνοντας στην επιφάνεια, είδα πως η μάσκα μου είχε γεμίσει αίμα. Γιατί συνέβη αυτό και τι πρέπει να κάνω;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το πρόβλημα αυτό, αποτελεί τον υπ’αριθμόν 2, με σειρά συχνότητας εμφάνισης, μπελά ημών των καταδυομένων γενικώς, μετά τη δυσκολία εξίσωσης των αυτιών. Είναι κι αυτό, στην πράξη, ένα πρόβλημα εξίσωσης, που όμως αφορά τις κοιλότητες, γεμάτες με αέρα, που έχουμε στην περιοχή του μετώπου μας και λέγονται μετωπιαίοι κόλποι. (διαβάστε περισσότερα...)

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι ασφαλές να χρησιμοποιώ αποσυμφορητικά της μύτης, για να κάνω πιο εύκολα εξίσωση όταν βουτάω;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πριν τοποθετηθώ, θα ήθελα να γνωρίσουμε μαζί, μέσα σε λίγες γραμμές, αυτή την κατηγορία των φαρμάκων που στα σίγουρα, φτάνει πιο εύκολα και πιο συχνά από όλες, στα χέρια του υποβρύχιου κυνηγού. Ως αποσυμφορητικά του βλεννογόνου της μύτης, χρησιμοποιούνται ουσίες αντιχολινεργικές ή συμπαθητικομιμητικές, οι οποίες προκαλούν σύσπαση των μικρών αρτηριδίων και μείωση της ροής του αίματος στον στυτικό ιστό του. (διαβάστε περισσότερα...)

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορώ να καταδυθώ, φορώντας στα αυτιά μου ωτασπίδες, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να εξισώνω την πίεση στα αυτιά μου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η απάντηση σ’αυτή την πολύ σημαντική ερώτηση, είναι οπωσδήποτε όχι και βιαζόμαστε να την δώσουμε με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα ευθύς εξ’αρχής, παρότι κρίνεται σκόπιμο να την αναλύσουμε διεξοδικά στη συνέχεια, για αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης , που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραγικά επακόλουθα. (διαβάστε περισσότερα...)

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς θα καταλάβω αν έχω πάθει ρήξη τυμπάνου και πώς πρέπει να την αντιμετωπίσω;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ρήξη του τυμπάνου, είναι ένα μονοπάτι, που ο δύτης θα πρέπει να αποφύγει να βαδίσει. Όχι μόνο γιατί θα τον βγάλει αναπόφευκτα εκτός νερού για ικανό χρονικό διάστημα, που συνήθως ξεπερνά τις 40 ημέρες. Το χειρότερο είναι, πως εμπεριέχει πάντα ένα μικρό, αλλά υπαρκτό κίνδυνο, να μας πετάξει μόνιμα στα αποδυτήρια και να κοιτάμε σκηνές ψαρέματος μόνο στα DVD του ΒΥΘΟΥ. (διαβάστε περισσότερα...)