Τηλέφωνο. 0030 210 66 14 140
Κινητό. 0030 6944 370 415
Email: info(at)drlouloudis.gr

Ρινοπλαστική (πλαστική επέμβαση μύτης).

Ερωτήσεις και απαντήσεις

Είναι δυνατόν να δω από πριν, πώς θα είναι η μύτη μου μετά το χειρουργείο;

Ναι. Κατά την πρώτη κιόλας επίσκεψη, λαμβάνονται φωτογραφίες τις οποίες επεξεργαζόμαστε άμεσα στον
Η/Υ. Αυτό θα σας δώσει μια αρκετά εμπεριστατωμένη άποψη για το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Μπορώ δηλαδή να επιλέξω όποια μύτη μου αρέσει;

Το κάθε πρόσωπο θέτει τους δικούς του περιορισμούς στην μύτη που του ταιριάζει καλύτερα. Δηλαδή, δεν ταιριάζουν όλες οι μύτες, όσο ωραίες και να είναι, σε όλα τα πρόσωπα. Μερικές μπορεί να δείχνουν τελείως ξένες. Η φιλοσοφία της επέμβασης, είναι να ταιριάξει την μύτη αρμονικά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου, ώστε η προσοχή να φεύγει από αυτή και να εστιάζεται κυρίως στην ομορφιά των ματιών και των υπολοίπων χαρακτηριστικών. Με άλλα λόγια, η μύτη δεν θα πρέπει να 'δείχνει' χειρουργημένη, αλλά οι άλλοι να αναρωτιούνται τι κάναμε και ομορφύναμε τελευταία.

Πείτε μου μερικές λεπτομέρειες για την επέμβαση. Θα γίνει με τοπική ή γενική αναισθησία; Είναι επώδυνη;

Η εισαγωγή στην κλινική γίνεται το πρωί της ημέρας του χειρουργείου. Γίνεται ο προεγχειρητικός έλεγχος και ακολουθεί το χειρουργείο. Προτιμάται η γενική αναισθησία γιατί παρέχεται ο απαιτούμενος χρόνος να αντιμετωπισθούν με κάθε λεπτομέρεια όλες οι λειτουργικές και αισθητικές παράμετροι της επέμβασης. Με τη ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ, πόνο δε νιώθει κανείς σχεδόν καθόλου, όπως κοινά ομολογούν όλοι οι ασθενείς μου. Λίγη ενόχληση προκαλεί ο πωματισμός της μύτης, που αφαιρείται την άλλη μέρα το πρωί, πριν το εξιτήριο. Ο ασθενής φεύγει με ένα νάρθηκα στη μύτη, που αφαιρείται στο ιατρείο 6-7 ημέρες μετά χωρίς πόνο.

Θα κάνουμε κάτι και για την αναπνοή μου;

Η ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ σχεδόν πάντα περιλαμβάνει και ευθειασμό του ρινικού διαφράγματος και αν χρειάζεται και μείωση του μεγέθους των κάτω ρινικών κογχών. Ας μη ξεχνάμε ότι πρώτη προτεραιότητά μας είναι η μύτη να αναπνέει καλά.

Πότε μπορώ να γυρίσω στη δουλειά μου μετά τη ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ;

Αυτό εξαρτάται από το είδος της δουλειάς που κάνει κανείς. Ο νάρθηκας αφαιρείται κατά την 6η με 7η μετεγχειρητική ημέρα και μετά μπορεί κανείς να επιστρέψει άμεσα στην εργασία του, μια που δεν έχει εμφανή ίχνη της επέμβασης στο πρόσωπό του. Εξαιρούνται άνθρωποι που κάνουν ιδιαίτερα βαριά χειρωνακτική εργασία ή εργασία σε περιβάλλον με πολλές σκόνες και ρύπους, που καλά θα είναι να καθυστερήσουν την επιστροφή στην εργασία τους για 3-4 ημέρες ακόμη.